Læsetid: 3 min.

Cognac versus Armagnac

I modsætning til cognac-producenterne modstår armagnac-destillatørerne fristelsen til massefabrikation
18. juni 2011

Cognac versus Armagnac

Alle og enhver kender jo cognac, danskernes foretrukne kaffeakkompagnatør efter fyldige måltider. Det skal forestille at være fint, men er ofte forloren luksus. Langt det meste, der udskænkes, er pinligt masseproduceret pjask, endimensionelt, industrielt og kedeligt. Synd og skam for god cognac er en veritabel gudedrik at nippe til i en afslappet mediterende stund under blid rotation og langsom håndopvarmning af glasset.

Men lige syd for det snobistiske cognac-distrikt ligger til alt held det mere rustikke Gascoigne, hvor man producerer ædel eau de vie, kaldet armagnac, efter de gode gamle genuine håndværksmetoder. Her finder man typisk en langt højere kvalitet endda til en billigere penge. I forholdet mellem pris og kvalitet er cognac slet ikke noget match for armagnac. Først i de højere prislag kan der blive tale om en slags jævnbyrdighed i den evige kappestrid. Alligevel har armagnac i manges øjne et ufortjent ry som cognaccens lidt landlige fætter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu