Læsetid: 5 min.

Beværtet: Folkeligt og fornemt i Madrid

I den spanske hovedstad kan en fyrstelig aften for to klares for mindre end 100 euro, hvis man kender stedet
Brunt. Alt træværk er for den urmenneskelige trygheds skyld indsmurt i brun lak, stengulvets fine mønstre er i brune nuancer og air condition-anlægget har fået med den samme brune pensel som de gamle, gulvhøje 70’er-askebægre
27. april 2013

Beværtet kan man blive på mange måder. Kongeligt beværtet skulle være det fine, men der er også en reversion, hvor konger og godtfolk sætter pris på en folkelig beværtning. I denne kategori er der særligt et sted, der fortjener omtale. Det kræver, at man lægger en flybillet til Madrid oven i regnskabet, men det er jo efterhånden det samme som en togbillet København-Aarhus, og restaurantregningen har det med at holde sig på det jævne. Den gamle kending Casa Lucio ligger i hjertet af Madrid i en gade, hvor spiserier i det hele taget ligger side om side, lige præcis nok meter væk fra de mere turistede gader til at have sin egen atmosfære.

Indgangen er til at overse og man skal holde sig husnummeret for øje for at finde frem, ligesom man må modstå fristelsen til at falde ind på ét af de mange andre indtagende etablissementer, man passerer. Hvis du går på den modsatte side af gaden, på højresiden fra Plaza Mayor, er det nemmere at se det store røde skilt med Casa Lucio.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu