Læsetid: 5 min.

Beværtet: Skovmærker her og jordbær gror

Stedet er mest til udendørs øl eller is. Ved særlige lejligheder kan man gå indenfor og lade sig beværte i bryggeriets restaurant
Skovlyst. Engang en lille skovbeværtning, i dag tillige bryggeri og restaurant. Stedet er beliggende derude, hvor børn i generationer af egen nysgerrighed har smagt på den natur, der i dag hypes som noget særligt nordisk.

Simon Bohr

29. juni 2013

Sjovt nok ved de fleste, hvordan bøgeblade, skovsyre og mariehønetis smager – ikke i kraft af det nordiske køkkens udskejelser på naturområdet, men gennem barndommens eksperimenterende oplevelser og måde at gå til naturen på med smagssanserne. Jeg har sådanne barnlige minder fra en skovbund nær Bryggeriet Skovlyst, som det hedder i dag, hvor min mor cyklede ud med mig, og jeg blev sat i græsset mellem træerne. Ekskursionsmålet var bagefter en is af de gammeldags fulde af e-numre på skovhusbeværtningen Skovlyst, hvorfra jeg kun husker stemningen af spillemaskiner indendørs og en fedtet spand til ispapir udendørs. Den næste generation husker tydeligere legepladsen, den talende papegøje, påfuglene og gederne fra ture med mormor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu