Læsetid: 5 min.

Beværtet: Uden overraskelser

Det er oplagt at løfte det libanesiske køkken fra gadeplan og op på et kulinarisk inspirerende niveau. Det lykkes desværre ikke for Mikkel Shafi
Stemningsfyldt. At træde ind i den libanesiske restaurant Manzel er som at træde ind i eksotisk hule med et twist af natklub, skriver Informations anmelder, der til gengæld ikke var synderligt imponeret af maden.
27. juli 2013

De tydeligste minder, jeg har fra Mellemøsten, er maden og gæstfriheden. Den utrolige mangfoldighed i retterne, fra de meget tunge kødretter til de letteste, skønne grøntsagsretter, den milde, men distinkte krydring og de smukke anretninger. Gæstfriheden; det næsten dagligt at blive inviteret hjem til fremmede mennesker, der, som det mest selvfølgelige, åbnede deres køkkener og hjem for mig. På arabisk betyder ’manzel’ hjem. I det ord tager alt sit udgangspunkt i den panarabiske hverdag. Manzel er også navnet på Mikkel Shafis (der også står bag Michelin-restauranten Kokkeriet) nye restaurant i Rosengården.

Når man træder de få skridt ned i det, der en gang husede købmandsskolen ved Nørreport, er det unægtelig snarere som at træde ind i en kunstnerisk og eksotisk hule med et twist af natklub end noget, der føles decideret hjemligt. Marco Evaristti har været på spil i indretningen, og man kan mene om den, hvad man vil, men det ligner i hvert fald ikke noget, man ser andre steder i byen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu