Læsetid: 5 min.

Beværtet: Et sted at se sig selv – og andre

I bunden af Magasin er der mulighed for et lille behageligt hul i juletravlheden. Et sted, hvor cafeteriastemningen lever i kraft af et kvalitetskøkken
Udsigten. Udsigten til rulletrapperne med mennesker, der uafladeligt kører op og ned, er en uendelig strøm, man kan falde i staver over, mens man nyder, at cafeteria-stemning godt kan betyde god kvalitet.

Jakob Dall

14. december 2013

Jesus bli’r født på anden sal i Magasin du Nord. Han griner, når du trykker på en fodpedal. Si’r goddag til sin mor ...«

Shu-bi-dua-strofer, man aldrig glemmer. De virker så sande! Et julebud, man kan regne med.

Her i vores væmmelige klima du Nord, hvor man kun kan drømme om en venlig Betlehemshimmel og en verden, hvor det er varmt nok til, at man som hyrderne kan sove ude på marken om natten, bliver stormagasinerne og varehusene steder, man søger ly i. En udeplads indenfor, den gamle markedsplads, et stort offentligt forum og måske ligefrem her ved juletid: et helligt tempel. Adventstiden i kirken er sød, selv for en gudløs som mig, men mørketiden kalder os også sammen på andre offentlige steder, for eksempel i stormagasinets bløde virkelighed.

Så jeg satte min søster stævne i Meyers Deli i underetagen i Magasin. Det er et lille locus amoenus for hende, og det ville jeg gerne teste og glædede mig til at få varmen i netop det stormagasin, som Shu-bi-dua har gjort til krybberum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu