Læsetid: 5 min.

De tomme slagord

Freden er truet af EU, skriver Kasper Støvring i lille ordrig, men tyndbenet pamflet
Bagud. Hvis den højrefløj, Kasper Støvring tilhører bliver flere end nu, kan det give engelske tilstande, hvor landene skuer bagud mod en udlevet nationalisme for at finde svaret på fremtidens problemer.

Bagud. Hvis den højrefløj, Kasper Støvring tilhører bliver flere end nu, kan det give engelske tilstande, hvor landene skuer bagud mod en udlevet nationalisme for at finde svaret på fremtidens problemer.

Joachim Adrian

1. februar 2014

En anmeldelse af en debatbog proppet med løse påstande må tage stilling til enkelte af disse som udtryk for validiteten af resten. Dertil kommer vurderingen af stilart og kunstnerisk udførelse. Kasper Støvring skal i den forbindelse roses for en egen højkomprimeret, adræt aggressivitet.

Meget mere hyldest bliver det så heller ikke til. Teksten levner ikke plads for det rimelige modsynspunkt. I hvert fald ikke uden hånlige bedrevidende følgekommentarer med historiske forvridningsargumenter som Barosos fortid som maoist under den portugisiske revolution. Ja, der var jo nogle som i dag er noget lidt andet end før, hr. Støvring. Hils henne på fløjen! Tryksagens hovedtese, titlens anslag, er, at EU som et fredens projekt er en uvederhæftig konstruktion uden forbindelse til virkeligheden. EU’s skumle hensigt er samtidig ifølge Støvring den totale nedbrydning af nationalstaten, den nationalstat der ifølge Støvring modsat er den eneste garant for fred.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Taitto
  • Carsten Søndergaard
Peter Taitto og Carsten Søndergaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu