Læsetid: 5 min.

Etik kan også bruges online

Jakob Albrecht og Andreas Marckmann Andreassen har skrevet en livsnødvendig bog om etik i online-journalistikken. Gid den ryger direkte ind på journalistuddannelsernes grundpensum – og på redaktørens natbord. For de digitale baller har brug for at blive strammet på danske netmedier
’Nyheden’ om, hvordan Lars Løkke gik af for så alligevel ikke at gå, er et af eksemplerne på, hvor galt det kan gå i jagten på ’breaking news’.

’Nyheden’ om, hvordan Lars Løkke gik af for så alligevel ikke at gå, er et af eksemplerne på, hvor galt det kan gå i jagten på ’breaking news’.

Niels Ahlmann Olesen

1. november 2014

En gave til den moderne journalistik. Det er hvad Jakob Albrecht og Andreas Marckmann Andreassen har begået med deres nye bog Etik for journalister på nettet. De to forfattere arbejder til daglig for journalisternes fagblad, Journalisten, men har begge arbejdet for andre medier tidligere, og med bogen har de været vidt omkring.

Målet er at pege på aktuelle udfordringer og svagheder i netjournalistikken, men heldigvis vil de to mere end den tørre analyse – og det er netop det, der gør den langt mere brugbar end andre lignende bøger. De ønsker at hjælpe både mediearbejderne og brugerne med bud på løsninger på de mange udfordringer og dilemmaer, der findes i det vildtvoksende og fortsat ekspanderende digitale medieunivers. Bogen er derfor forsynet med 80 helt konkrete råd og vejledninger, som både nybegyndere og mere garvede net-journalister kan få meget ud af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Tak for anbefalingen. Den må læses.

Men man – ok, jeg – kunne så også have ønsket, at redaktionen på Information havde læst den, inden de illustrerede artiklen med et foto af Lars Løkke Rasmussen. Det nærmer sig manipulation, men vil sikkert generere mere 'trafik' at vise hans kontrafej i forbindelse med ordet "etik" i rubrikken. Man kunne, mere loyalt mod emnet, i stedet have valgt at vise fx et foto af DRs politiske 'korrespondent', Uffe Tang, som egenhændigt var skyld i, at samtlige DRs mange 'platforme' kunne meddele den omtalte 'nyhed' – flere timer før omtalte møde overhovedet var gået i gang!

For det er jo ikke politikere hverken artiklen eller bogen omhandler, men derimod i høj grad journalister. Og jeres etik! Hallo!