Læsetid: 6 min.

Beværtet: Figaro Bistrot og Vinbar

Den lokale franskmand. Et jævnt måltid til så jævn en pris er det tætteste, man kommer på at spise hjemme ude
Tjenerens valg. Det er fristende at lade sig lokke af vinkortets mange muligheder, men det har også sin charme at lade tjeneren vælge.

Vibeke Toft

8. november 2014

Jeg ved ikke, hvordan det er lykkedes franskmændene at løbe af med et omdømme af æstetik og elegance. Vi har et hav af franske bistroer fra en længere æra, hvor de danske kokke og restauratører har syntes, at det var lige deres drøm sådan at genskabe et lille stykke Frankrig, men det er de færreste, der er kommet uden om tivoliseringen af den franske bistro, hvad enten det er med et læs af fransk loppemarkedsindretning og gamle, antikke skilte eller i et mix med københavnercafeen med røde sofapladser, caféborde og spejle eller med en flirt med det rustikke med tykke træbordplader og bistrostole.

Alt sammen mere dansk end fransk. Det rigtigt franske kender man på en ukopierbar brogethed, der går de stilrene danskere helt forbi. Franskmændene er så suveræne til at være franske, at de kan være helt nonchalante for ikke at sige ignorante over for smag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu