Læsetid: 3 min.

Kissinger om verden: Den er grum

Henry Kissinger er fortsat en af USA’s mest vidende og indflydelsesrige analytikere af storpolitik. Han er ikke optimist på klodens vegne og han er bemærkelsesværdig beskeden, når det kommer til buddet på løsninger
8. november 2014

Der er brug for en ny verdensorden – men det er svært at se den opstå ud af det enorme geopolitiske rod, som verdens stater p.t. befinder sig i. Rodet er hverken udtryk for Samuel Huntingtons clash of civilisations eller Francis Fukuyamas end of history. Men derimod sammenbruddet for den klassiske europæiske statsbaserede verdensorden uden udsigt til en ny levedygtig magtbalance. Og uanset hvor vi ender, er det langtfra sikkert, at det er fremskridt, vi ser foran os i vestlig forstand i hvert fald.

Det er i grov form det relativt triste hovedbudskab, man kan udlede efter endt læsning af World Order, en moppedreng af en analyse på 420 sider, som tidligere udenrigsminister og akademiske Wunderkind Henry Kissinger har begået, og som har fået en begejstret modtagelse i den nu 91 år gamle statsmands hjemland, USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • HC Grau Nielsen
  • Henrik Brøndum
HC Grau Nielsen og Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henry Kissinger-citat:
“demonization of Vladimir Putin is not a policy; it is an alibi for the absence of one.”

Med venlig hilsen
(også til den mindre og mindre "mindst ringe's" udenrigs-redaktion, som tilsyneladende tror at 'demonisering af Putin er journalistik, det er det ikke; hvis ikke propaganda så er det et (dårligt) alibi for fravær af journalistik', c'',))