Læsetid: 3 min.

Værs'go' og spis: Blødt brød er blevet mere sprødt

31. januar 2015

Denngang, hverdagsbrødet var kompakt groft rugbrød, blev det søde lækre brød til kaffen kaldt blødt brød: Wienerbrød, kringle, søde boller m.m. Men som tiderne skifter, er brødet til varme kopper kaffe og te blevet mindre blødt og mere er sprødt.

Klassiske hindbærsnitter er blevet populære igen og fås nu med et drys frysetørrede hindbær på glasuren. I årevis har man kunne få sprøde cookies og hårde italienske biscotti. Trenden med franske maccarones, der både er sprøde og har blødt fyld kan måske bane vejen for genopdagelse af de danske flødeskumskager. Selv er jeg vild med de traditionelle medaljer: sprøde kager med blødt skum i midten. De er lette at lave selv. Hav en dåse med kagerne, og pisk fyldet, når det er kagetid. Og når emnet nu er populært bagværk, så er rugboller med chokolade og nødder et hit, og det er en god opfindelse, der kan bages i egen ovn.

Hindbærsnitter – 12 stk.

300 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 stang vanilje

200 g koldt smør

25 g sukker

2 æg

ca. 3 dl hindbærsyltetøj eller ca. 250 g

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu