Læsetid: 5 min.

Beværtet: Italiensk opbygning

Det italienske og det nordiske går problemfrit hånd i hånd i det, der engang var en kunstsamlers sommerhus. Kun fasanen var ramt af en mindre smutter
Attraktion. Restauranten er en af de mindre kendte byginger på Ordrup-gaards grund. Køkkenets ildsjæle har til dog åbenlyse ambitioner om at gøre kunstsamlingen rangen stridig som attraktion.

Attraktion. Restauranten er en af de mindre kendte byginger på Ordrup-gaards grund. Køkkenets ildsjæle har til dog åbenlyse ambitioner om at gøre kunstsamlingen rangen stridig som attraktion.

Columbus Leth

7. marts 2015

Oppe i Ordrup byggede arkitekt Tvede engang for ca. 100 år siden en sommerbolig til forsikringsmanden, etatsråden og kunstsamleren Wilhelm Hansen og dennes kone Henny. Det er det, vi – også i dag – kender som Ordrupgaard. Bygningerne, på en gang landlige og eksotiske som tiden foreskrev, ligger midt i den skønne park, som stedet i dag er lige så kendt for som sin omfattende kunstsamling. I udkanten af grunden ud mod Vilvordevej har tre unge ildsjæle indrettet og åbnet restaurant i en tidligere garage. Restauranten hedder såmænd Wilhelm.

Restauranten er smagfuldt og stilrent indrettet, man har sågar fået genoptaget produktionen af Finn Juhls klassiske ’Karmstol’ og et par af hans sofaer, som alt sammen smykker det dejlige lokale. I køkkenet på Wilhelm residerer den svenske kok Kristoffer Johanson med en fortid på blandt andet Famo 51 i København. Det italienske fornægter sig ikke, ej heller det nordiske, og at dette kan være en ganske vellykket kombination, får vi bevist allerede ved snackene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu