Læsetid: 5 min.

Beværtet: Spæd poesi fra Venezuela

Køkkenet vil med lokale råvarer og kun enkelte bæredygtigt importerede jungleingredienser give et poetisk portræt af Venezuelas spisekammer
Laboratoriet. Tilgangen er som de gamle alkymisters, en higen og søgen i jordens kamre og en omsmeltning og forarbejdning i laboratoriet, gerne med røg og damp helt ud på bordene og med kokkene placeret centralt til skue i restauranten.

Laboratoriet. Tilgangen er som de gamle alkymisters, en higen og søgen i jordens kamre og en omsmeltning og forarbejdning i laboratoriet, gerne med røg og damp helt ud på bordene og med kokkene placeret centralt til skue i restauranten.

Jakob Dall

28. marts 2015

Mændene bag den nyåbnede Taller i Tordenskjoldgade er de to venezuelanske kokke Karlos Enrique Ponte Maldonado og Louis Moreno og Noma-tjeneren Jacob Brink Lauridsen. Foruden en fortid på steder som Noma og El Bulli er Karlos Enrique Ponte Maldonado også tv-kok i Venezuela, hvor han rejser rundt og udforsker råvarer fra hav til bjerg til jungle.

En mere hip kombination er svær at forestille sig og naturligvis i den nye trend, hvor kokkekunst ikke bare er en videnskab, men også en kunstart og et eksperimentarium.

De higer og søger

Som det startede i mange andre kunstarter for mange tiår siden, er det også nået til kogekunsten at processen tages på scenen. Taller betyder workshop – ligesom vi også har restauranten Studio – og tilgangen er som de gamle alkymisters, en higen og søgen i jordens kamre og en omsmeltning og forarbejdning i laboratoriet, gerne med røg og damp helt ud på bordene og med kokkene placeret centralt til skue i restauranten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer