Læsetid: 3 min.

Værs’go og spis: Mere end blot en ostemad

14. marts 2015

De fleste oste smager godt bare med brød, men her skal det handle om ost i maden og ost som krydderi. Det er de lagrede, faste, tørre og kraftigt smagende, vi skal have fat i her. De bedste oste kommer fra små gårdmejerier, som der ikke er mange af – så støt dem ved at købe deres oste. Ost i maden salter, beriger og giver fylde og konsistens. En del oste bidrager med smagen af umami. Tænk f.eks. på en pastaret før og efter et drys parmesanost, grana eller anden lagret ost. Smagen løfter hele retten.

Det er stadig sæson for rodfrugter, løg og kål. Jeg er som mange andre på denne tid af året ved at være lidt træt af dem, men de fristende importerede grøntsager uden for sæson er skuffende – så det er ikke et alternativ. men ost kan give grøntsagerne fra sidste år variation, f.eks. i kolde salater som rødbedesalat med gedeost eller sellerisalat med blåskimmelostedressing, i varme retter som kartoffel- eller løgsuppe med varme ostebrød, ostegratinerede rodfrugter, porrer med ostesovs osv. Ost er også godt i bagværk: osteboller, vandbakkelser med ost, ostekiks, ostetærte, i varme sandwich og i cheeseburger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu