Læsetid: 4 min.

En rolig uro

Peter-Clement Woetmanns tredje bog excellerer i smukke sætninger og nye kombinationer. Den renser dybden ud af melankolien og bliver kun bedre af det
25. april 2015

Først lidt forklaring: Peter-Clement Woetmanns nye bog 105 variationer er lavet med en art kombinationsmaskine, som han har turneret med på blandt andet Roskildefestivalen. Den maskine lavede små stykker stemningsfuld prosalyrik ud af 1011 sætninger, Woetmann havde skrevet. Nogle sætninger går igen mange gange i 105 variationer, nogle går igen i samme stykke. Det er uklart, i hvor høj grad han selv har haft kontrol over kombinatorikken. Måske har publikum blandet sig, men Woetmann har i det mindste udvalgt netop disse eksempler til udgivelse.

Den slags litteratur har det med at være konceptuel eller legende, men det er slet ikke tilfældet her. 105 variationer føles snarere som et eksperiment i stemningsfuldhed, og i at arbejde med det serielle som princip. Man kunne tænke alle disse korte tekster som en geo-grafi, man vandrer igennem, og som nok forandrer sig for øjnene af en, men som alligevel forbliver den samme. »Men mit sprog er et landskab. Sætningerne er en ørken,« som der står et sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu