Læsetid: 5 min.

Fra sproget og rummet til stedet

Vi lever ikke i et tomrum, men i rum og på steder, gennemstrømmet af kvalitative forbindelser og betydninger. I en tid præget af politisk kortåndet humaniora-bashing er det balsam for sjælen at læse en forskningstung antologi om den topologiske vending, rumerfaringer, heterogene rum og dobbeltsenge, børn slet ikke kan lade være med at hoppe i
13. juni 2015

Topologi betyder læren om stedet, skriver professor i fransk sprog og litteratur Anne Elisabeth Sejten i introduktionen til antologien Æstetiske topologier i litteratur og kunst. Grænser, brud og mobilitet i litteratur og kunst, forfattet af 12 humanistiske forskere – 11 fra RUC og én fra KU. Æstetiske topologier drejer sig om stedernes sansemæssige kvaliteter, dvs. om distinkte menneskelige erfaringer af, med og i rum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Jørgensen

Det kunne være spændende med analyser af de afmagtsproducerende effekter af den mobilitet som kapitalismen påtvinger os. Må jeg foreslå titlen "Afmagtens topologi"?