Læsetid: 3 min.

Straf og ydmygelse som politisk strategi

Historien om Israels systematiske angreb på Gazastriben kommer under lup i ny velskrevet bog af den jødisk-amerikanske forsker Norman Finkelstein, der igen viser, at den kritik, Israel frygter mest, er den fra egne rækker
20. juni 2015

Den jødisk-amerikansk enfant terrible, aktivist og forsker Norman G. Finkelstein er på banen igen: stærk, præcis, kompromisløs som altid. Finkelstein har gennem årtier været en af de mest velartikulerede kritikere af staten Israels gøren og laden. Finkelstein har gennem årene skrevet det ene kontroversielle værk efter det andet. Hans måske mest omdiskuterede bog, The Holocaust Industry, kom på gaden tilbage i 2000. Hovedargumentet var her, at Israel hensynsløst udnytter Holocaust ideologisk, med henblik på at sikre immunitet mod al kritik af staten Israels handlinger over for det besatte palæstinensiske folk.

Finkelstein har endvidere været involveret i et utal af stormvejr, der har skabt opmærksomhed – ikke mindst i 2007, hvor han blev fyret fra DePaul Universitet. En fyring, der mest sandsynligt kom i stand efter pres fra zionistiske kræfter, som ikke kunne acceptere Finkelsteins massive kritik. I 2008 blev han nægtet indrejse i Israel og fik som mange efter ham 10 års indrejseforbud. Finkelstein underviser i dag på Sakaraya Universitet i Tyrkiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu