Læsetid: 3 min.

Et barn af revolutionen

Tegneserie-trilogien ’Fremtidens araber’ kan blive en nyklassiker – men skal passe på den bitre bismag
Fremtidens arabiske idealsamfund under Gaddafi, som det tager sig ud i Riad Sattoufs ikke særligt flatterende streg i ’Fremtidens Araber’

Fremtidens arabiske idealsamfund under Gaddafi, som det tager sig ud i Riad Sattoufs ikke særligt flatterende streg i ’Fremtidens Araber’

1. august 2015

I Fremtidens araber erindrer fransk-syriske Riad Sattouf en barndom tilbragt i såvel Frankrig som i Muammar Gaddafis Libyen og Hafez al-Assads Syrien. Tonen er bidende kritisk, ikke blot over for den idealistiske og egoistiske syriske far, der er årsagen til familiens omflakkende tilværelse, men selve den kultur han repræsenterer.

Sattouf (f. 1978) arbejder med stor succes både med tegneserier og film. Hans speciale er intelligent og samtidig folkelig underholdning. Som instruktør er han bedst kendt for den César-vindende debut, ungdomskomedien Les Beaux gosses (2009). Men hovedværket er striben La Vie secrète des jeunes, som han siden 2004 har tegnet til Charlie Hebdo. Den gengiver med lige dele skæg og chok angiveligt overhørte, ofte absurde samtaler blandt unge.

Den selvbiografiske Fremtidens araber er planlagt som en trilogi. Første bind, som dækker årene 1978–84, har solgt knap en kvart million eksemplarer på originalsproget og har høstet kritiske roser ad libitum. Den foreligger nu glimrende oversat til dansk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu