Læsetid: 3 min.

I Bahrain er revolutionen ikke slut

Det Arabiske Forår i Bahrain blev en overset ’revolution’, der druknede i regionale og geopolitiske interesser. Ny antologi illustrerer Bahrains betydning og interessante kamp for øget politisk retfærdighed på fornem vis
16. januar 2016

På årets anden dag besluttede vores gode allierede i Saudi Arabien at henrette 47 personer. Blandt dem den prominente shiitiske retslærde, Sheikh Nimr al-Nimr. Sheikh Nimr blev arresteret i 2012, da det Arabiske Forår også havde ramt dele af Saudi Arabien. På det tidspunkt var der i det østlige Saudi Arabien daglige demonstrationer blandt landets shiitiske minoritet, som krævede øgede politiske rettigheder. Sheikh al-Nimr var blandt lederne. I 2014 blev han dømt til døden i en retssag, som Amnesty International har beskrevet som »politisk og klart urimelig«. Al-Nimrs henrettelse er direkte relateret til striden mellem Saudi Arabien og Iran om regionalt hegemoni. Gennem en årrække har denne strid udspillet sig som en proxykrig mellem de to regionale stormagter med uoverskuelige konsekvenser i Syrien, Yemen, Irak, og ikke mindst lilleputstaten Bahrain. Alle steder tegner der sig et billede af nærmest uoverkommelige sekteriske uoverensstemmelser mellem sunni- og shia-muslimer, selv om regionens problemer naturligvis stikker langt dybere end denne forsimplede stereotyp tilsiger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu