Læsetid: 3 min.

Byliv: Ungdommens havn – og virkelighedens

90’ernes havn i Aarhus var vild, levende og farlig. I København skal man strenge sig an for at slippe fri af det glatte polerede fremskridt
90’ernes havn i Aarhus var vild, levende og farlig. I København skal man strenge sig an
 for at slippe fri af det glatte polerede fremskridt

Johanne Sorgenfri/iBureauet

23. januar 2016

»Hvor’ du fra? Jeg er fra havnen,« Jokeren, 2003

Hver sin yndlingsbiotop. Min er havnen. Der føler jeg mig hjemme, der finder mit sind og mine øjne fryd og fred hen over kraner, containere og coastere. Ikke at jeg er rå som Jokeren (opvokset i den stooore havneby Hillerød), og der var nu aldrig andet end tobak i mine smøger på havnen, men de cigaretter er nogle af de bedste, jeg har røget.

Scene: Aarhus, starten af 90’erne. Da var jeg et ensomt skravl, rædselsslagen for store, larmende maskiner, især lastbiler. Hvordan overvinder man frygt? Ved at konfrontere det, man frygter. Hvor er der lastbiler? På havnen. Altså begyndte jeg at gå ture der for at overvinde mig selv. Lastbilerne drønede forbi fabrikker med sære rørføringer, siloer, vindmølledele, forladte containere, der lugtede af tis, og selvfølgelig skibe fra eksotiske steder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu