Læsetid: 3 min.

And i flere generationer

Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært
Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært

Rasmus Fly Filbert

27. februar 2016

Når vi i min ungdom var på nattesjov, pubcrawling, dødsruten – kært barn mange navne – skete det typisk ved tretiden om natten, at et eller andet lyst hoved udbrød: »Skal vi ikke gå på Vita og spise and?« Det vakte altid jubel og almindelig tilslutning. Vita var en restaurant, hvor det sagdes, at officersforeningen holdt til, og stil havde det med stivede, hvide duge og opretstående tøjservietter.

Så i efteråret genopdagede jeg Vita, som stadig har and på menukortet. Det skulle vi selvfølgelig have, da jeg var der med et par gamle drenge. Dugene var stadig hvide og stivede. Intet syntes forandret.

Ved et af de bagerste borde sad en ung, velklædt herre og spiste med kniv og gaffel i ensom majestæt. Det viste sig at være tidens digteriske enfant-mere-og-mere-terrible Yahya Hassan. To bodyguards vogtede over ham fra baren. Glemte helt at se, om han spiste et andet af stedets slagnumre, stegt flæsk med persillesovs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu