Læsetid: 7 min.

Brune mænd i swingerklubben

Hvis der findes et kastesystem i Danmark, så er det i swingerklubben, man kan finde de urørlige; dem ingen vil have med at gøre, hverken menneskeligt eller seksuelt
Hvis der findes et kastesystem i Danmark, så er det i swingerklubben, man kan finde de urørlige; dem ingen vil have med at gøre, hverken menneskeligt eller seksuelt

Rasmus Fly Filbert

30. april 2016

Du skal ikke være nervøs,« siger han. Bartenderen på Club 18 i Istedgade 18. Jeg sidder i baren og drikker en sodavand, mens jeg kigger på en svulstig tatoveret kvinderøv. Det er nat, og jeg sidder i en kælder i en swingerklub og føler mig som det mest malplacerede menneske i lokalet.

Det emmer nærmest ud af mig, at jeg er på et voyeuristisk eventyr, og jeg er dårlig til at skjule min nysgerrighed og ængstelse.

Jeg tager en tår af min cola og kigger rundt. Jeg kan ikke beslutte mig for, om indretningen er genial eller grim. Jeg føler hensat til både 80’erne og 90’erne, men beslutter mig for acceptere klubbens æstetik.

»Hvad vil du have og drikke,« spørger en lidt ældre og lettere beruset herre mig.

»Jeg drikker sodavand og ellers tak.«

»Nå, nå. Kommer du tit her?«

»Nej. Aldrig. Hvad med dig?«

»Det er anden gang,« siger han og aer mig venligt på skulderen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Niels Duus Nielsen
  • Tanni Kromann
  • Olaf Tehrani
Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Tanni Kromann og Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

peter hansen

Det er meget tidstypisk at journalister ikke undersøger, dissekerer virkeligheden. Istedet er den bare et fartøj der formidler journalistens projekt og ego.

Maria Busch

Det er et eller andet, jeg ikke forstår. Er den patriarkalske kultur bare faldet ned fra himlen, eller er der nogen der har skabt den og oppebærer den? Hvis sidstnævnte er tilfældet, og med mindre vi som udgangspunkt mener, at kvinder godt kan lide at blive undertrykte, så må vi formode, at det er en mandeskabt kultur. Hvordan filan kan det være synd for nogen, der selv aktivt støtter op om denne kultur? Om noget er de nogle kæmpe hyklere. Hvis de i stedet kæmpede for kvinders frie seksualitet, så kunne det jo være, at de ikke behøvede at få sex på en swingerklub, hvis det bringer dem så stor smerte. I'm lost for words. Og hvad er det for noget vrøvl i underrubrikken — de er øjensynligt ikke uønskede sexuelt. Du skriver jo selv om de her drenge, at de kun knalder rigtige damer — ikke damer med pik, da det er beskidt. Din artikel hænger desværre ikke sammen. Den er fuld af postulater og følelsesporno. Det er en ommer.

Jakob Silberbrandt, Mona Blenstrup og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Til Maria Busch

Kvinderne i såkaldte "patriarkalske" kulturer støtter fuldt og helt op om det som foregår. Og du har fuldstændig ret, underrubrikken har ingen dækning.

Til artiklen

Det er egentlig sjov. Hvis noget er problematisk for "brune" kvinder, så er de undertrykt. Hvis noget er problematisk for "brune" mænd så er de åbenbart som beskrevet i artiklen ynkelige, fordi de ikke kan finde ud af det.

Der er ikke noget at sige til at indvandrerne har svært ved at afkode dansk "ligestilling".

Jacob Hansen, Lise Lotte Rahbek, Morten Jespersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
curt jensen

Maria Busch,
Hvis du virkelig søger efter svar på dine spørgsmål så behøver du bare udforske vores samfunds kulturhistorie, sådan ca. 50 år tilbage.

curt jensen

Men jeg er så vidt enig i at artiklen er noget plat. Et forsøg at score billige points uden at få skidt på hænderne eller mere private kropsdele, efter antagelsen at sex altid sælger. Og tilsyneladende passer det jo, ellers havde artiklen jo aldrig set dagens lys.

Karsten Aaen

Jeg ved ikke hvorfor det her er interessant - at der i en swingerklub i København er en overvægt af det som skribenten her kalder for brune mænd. Ude i det ganske danske land er der altså en hel del swingerklubber, bl.a. i området hvor jeg bor. Og her er der altså ikke kun brune mænd; der er en hel del almindelige kvinder også, der er håndværkere, der er direktører, der arbejdsmænd mm.

Jette Antonsen

Kære Ayse,
Spændende at læse om din oplevelse, men jeg er ikke helt enig med dig i den afsluttende tekst. Sex er ikke en menneskeret i Danmark eller i København. Sex er noget man har med et andet menneske, hvis dette menneske er indforstået med det, naturligvis. Sex er en gensidig "pagt" imellem to og en ultimativ tillidserklæring. Jeg aner grundlæggende ikke hvad disse drenges (Gs) årsag til, at gå på swingerklub er, men idéen om, at sex er en "ret", er en lidt langt ude påstand. I mine øjne. Selvfølgelig er det synd for dem, hvis de har svært ved, at aflæse nogle koder i det danske samfund, som kan skabe dem kontakt til piger eller kvinder - og endnu mere frygteligt er det, hvis de bliver mødt af fordomme, som gør det endnu sværere for dem. Men idéen om, at sex er noget man har "ret" til er simpelthen ikke korrekt.

mikael christansen

sex er noget man gør fordi begge ønsker det er ikke valg du selv kan træffe , din krop bestemmer du selv over brune mænd ligger lidt negativt , men der skrives også meget om udenlandske mænd ikke respekter et nej men der nu også dansker der ikke respektere et nej , så lidt hård med brune mænd det er mere en debat at respektere andres grænser der står jo , de kan være mere grove de brune mænd
jeg tror meget det er voldtægt debat at hvis ikke siger nej hårdt nok er det ikke nej og jo stærkere mand jo sværere er det modstå og så en gruppe mænd er jo endnu svære at sige hårdt nok nej de er jo flere end en.

Touhami Bennour

Jurister har deres made at sige det på men filosofer har en anden at sige det samme ting på. Hvad angår historisk udvikling følger jeg filosoffer. Mohammed har fra begyndelse sagt "hvordan kan I blive slave når I er født af deres mødre fri." Det er en filosofisk sætning, og det er det, der påvirker kulturen, lovgivning kan være forskelligt. Men ligestilling er der I dsen arabiske culture og forlænge siden.
Løsningen på problemet er forskellig

Touhami Bennour

At slå børn og konen har haft sin tid og det er slut nu. Jeg har selv fik tesk fra min far, men jeg har hørt at han gør det ikke mere. Han elsker sin børn og konen,og hvis det er bedre med ikke at slå så gør han heller ikke. Og det gør han ikke mere. Det var en tid. Prins Henrik slå også sine børn det sagde kronprins selv, men jeg tror, den tid er forbi også for ham.