Læsetid: 3 min.

Erfaringer fra en verden på vej mod afgrunden

I en ny serie af bøger søger det amerikanske Black Box Collective at dokumentere den kapitalistiske civilisations kollaps. Første bind er en kaotisk samling af kritik, kunst og litteratur, men formår trods flere gode elementer ikke helt at forløse sit potentiale
2. april 2016

Den sorte boks er som bekendt den anordning, man bruger til at opklare flystyrt med – når alle er døde, er det den, der bærer vidnesbyrd om, hvad der egentlig gik galt.

Som sådan er den sorte boks en oplagt metafor for den samling tekster og illustrationer, det amerikanske Black Box Collective har udgivet under titlen Black Box. A Record of the Catastrophe, Volume One.

Black Box Collective beskriver sig selv som en gruppe poeter, journalister, akademikere, metafysikere og kunstnere, der samler sig omkring en farm i Seattle »for at udforske bevidstheden, fællesskabet og cirkulationen af kommuniserende tendenser«.

Bogen udgør det første bind i en serie, der skal »samle en kritik, der måske kan vække os fra den drømmeverden, der reproduceres så effektivt af kapitalistisk kultur«.

I en samling forskelligartede tekster og illustrationer ind- og opsamles erfaringer af en verden på kanten af sammenbruddet som en sort boks eller en flaskepost henvendt til en fremtid, der formodentligt vil undre sig over, hvordan det hele kunne gå så galt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu