Læsetid: 6 min.

Wall Street som kreationistisk forkynder

Ugens børsnotering af DONG har igen gjort Goldman Sachs er rygende aktuel. Det er på tide at genbesøge Karen Ho’s fremragende studie af Wall Street som etnografisk fænomen
11. juni 2016

I sirlige rækker sidder jakkesætsklædte unge mennesker. Foran dem står en karismatisk mand og skuer ud over dem: »I kommer til at tjene så mange penge, at I ikke fatter det!« brøler han. Der er stille lidt. Så rejser de unge mennesker sig, pumper deres knytnæver ud i luften, mens de hujer og hujer.

Scenen er observeret af antropologen Karen Ho. Sammen med antropologiske kolleger har hun sat sig for at undersøge kapitalismen – ikke gennem abstrakte kategorier som ’markedet’, ’neoliberalisme’ eller ’økonomiske logikker’, men gennem nære etnografier om menneskers daglige ’gøren’. Som en del af projektet har Karen Ho studeret miljøet i de store investeringsbanker på Wall Street – dvs. J.P. Morgan, Salomon Brothers, Morgan Stanley, og ikke mindst Goldman Sachs, som jo er rygende aktuel herhjemme på grund af Dong-sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu