Læsetid: 6 min.

Hylende morsom

Kun Lucky Lu­ke er mere træfsikker og en anel­se hurtigere end Hauge, når det handler om at skrive en bog om Løgstrup og Heidegger i en blanding af biografi, diskussion og erindringer
31. december 2016

Hans Hauge tager en tur til med Heidegger og nazismen. Nu med Løg­strup. Ikke at man får så meget nyt at vide om anklagen og hoved­per­sonen. Snarere kredser Løgstrup, Heidegger og nazismen om kon­tekster og personkredse, 1930’ernes og nutidens. Den kommer vidt omkring. Det er også meningen.

Bogen er skrevet i en genreblanding af biografi, diskussio­n, erindringer osv. Man kan bedst karakterisere det som gunslingeri. Og et gedigent sådant.

Kun Lucky Lu­ke er mere træfsikker og en anel­se hurtigere end Hauge. Mange steder parodieres gængs, akade­misk prosa, som i de indledende acknowledgements (»uden Google kun­ne jeg ikke have skrevet denne bog«).

Stilen er kort og rap. En stedsbetegnelse og et årstal pr. kapiteloverskrift. Helst kun hovedsætninger, eller led. Som her. Sekundenstil kalder Hauge det på tysk. Det giver anledning til en række punchlines, som man har lyst til at citere løs af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu