30 år med Trump

Doonesbury-striberne om Trump er grafisk effektive, men virker i sammenligning med virkelighedens Trump pæne og bedagede i både sprog og indhold. Det afslører desværre, at det er meget vanskeligt at lave effektiv sjov med den måske mest latterlige politiske figur i nyere tid. Og det er bekymrende
En af de mange profetiske striber fra bogen. Denne er fra april 2011.

En af de mange profetiske striber fra bogen. Denne er fra april 2011.

15. juli 2017

Det bliver taget for givet, at Trump er en gave til satirikerne. At han serverer deres levebrød på et sølvfad. Jeg er ikke så sikker.

Ja, særligt de amerikanske aftenshowværter har kronede dage – med Stephen Colbert og Trevor Noah i spidsen – men de koncentrerer sig i højere grad om den politiske og mediemæssige kontekst, der muliggør galskaben, end om manden selv.

De, der gør, har det svært: At Alec Baldwin er blevet lagt for had af præsidenten, kalder nok på kollegernes misundelse, men hans Saturday Night Live-portræt af præsidenten er hverken særligt præcist eller særligt sjovt. Han udkonkurreres i dén grad af den ægte vare.

Hvilket bringer os til Garry Trudeau, der siden 1968 i sin Pulitzer-vindende avisstribe Doonesbury dag for dag har opbygget et af de bedste bud på den store amerikanske samtidsroman. Dens syntese af varm persontegning og skarp politisk satire er velkendt for Informations læsere, al den stund at den har været trykt her dagligt siden 1973. 

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu