Louisiana Literature-aktuelle ’Voldens historie’ er en historie om racisme

Louisiana Literature-aktuelle Édouard Louis’ anden roman handler ikke kun om en voldtægt, men om det samfund, som gjorde voldtægten mulig. Et strukturelt racistisk samfund, som fastholder folk i fattigdom, og Louis beskriver det smerteligt og stærkt
Franske Édouard Loius’ nye roman, ’Voldens historie’, er insisterende, elegant fortalt.

Franske Édouard Loius’ nye roman, ’Voldens historie’, er insisterende, elegant fortalt.

Louisiana
15. juli 2017

Franske Édouard Louis blev en kendt forfatter, da han som kun 21-årig forkastede sit fødenavn og debuterede med den selvbiografiske Færdig med Eddy Bellegueule (2014). Romanen er et opgør med den sociale klasse, han er vokset op i: et landsbymiljø i det nordlige Frankrig præget af fattigdom, arbejdsløshed, forældede kønsrollemønstre, racisme og homofobi.

I romanen fortæller han om at være ung bøsse i et samfund med barske maskulinitetsidealer, indtil han ved bogens slutning slipper væk, når han bliver optaget på et gymnasium i en større by.

Senere flytter Louis til Paris for at studere sociologi, og det er her, den voldsomme hændelse finder sted, som er omdrejningspunktet for hans nye, ligeledes selvbiografiske roman: Da han julenat 2012 blev voldtaget og forsøgt kvalt i sin lejlighed.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Steffen Gliese
    Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Jeg synes, at "Færdig med Eddie Bellegueule" var lidt for generøst anmeldt; men det var selvfølgelig en løfterig debut, så jeg glæder mig til denne. Eduard Louis kan ende med at blive så betydningsfuld som Genet.