Læsetid: 3 min.

Louisiana Literature-aktuelle ’Voldens historie’ er en historie om racisme

Louisiana Literature-aktuelle Édouard Louis’ anden roman handler ikke kun om en voldtægt, men om det samfund, som gjorde voldtægten mulig. Et strukturelt racistisk samfund, som fastholder folk i fattigdom, og Louis beskriver det smerteligt og stærkt
Franske Édouard Loius’ nye roman, ’Voldens historie’, er insisterende, elegant fortalt.

Franske Édouard Loius’ nye roman, ’Voldens historie’, er insisterende, elegant fortalt.

Louisiana

15. juli 2017

Franske Édouard Louis blev en kendt forfatter, da han som kun 21-årig forkastede sit fødenavn og debuterede med den selvbiografiske Færdig med Eddy Bellegueule (2014). Romanen er et opgør med den sociale klasse, han er vokset op i: et landsbymiljø i det nordlige Frankrig præget af fattigdom, arbejdsløshed, forældede kønsrollemønstre, racisme og homofobi.

I romanen fortæller han om at være ung bøsse i et samfund med barske maskulinitetsidealer, indtil han ved bogens slutning slipper væk, når han bliver optaget på et gymnasium i en større by.

Senere flytter Louis til Paris for at studere sociologi, og det er her, den voldsomme hændelse finder sted, som er omdrejningspunktet for hans nye, ligeledes selvbiografiske roman: Da han julenat 2012 blev voldtaget og forsøgt kvalt i sin lejlighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Jeg synes, at "Færdig med Eddie Bellegueule" var lidt for generøst anmeldt; men det var selvfølgelig en løfterig debut, så jeg glæder mig til denne. Eduard Louis kan ende med at blive så betydningsfuld som Genet.