Ny bog: Arbejdsgivere kontrollerer og overvåger mere end nogen demokratisk stat

Arbejdsgivere påtvinger ’en langt mere minutiøs, streng og gennemgribende regulering af ansatte, end demokratiske stater gør’, skriver den amerikanske filosof Elizabeth Anderson i en ny bog, der leverer en vigtig, men utilstrækkelig kritik af arbejdsgivernes autoritære regimer
Eksemplerne på kontrol af ansatte er mange. I 2011 nægtede Amazon af frygt for tyveri at åbne vinduerne på et lager i Pennsylvania, selv om temperaturen steg til 39 grader. I stedet parkerede de et par ambulancer uden for lageret, som stod klar til de kollapsende arbejdere.

Eksemplerne på kontrol af ansatte er mange. I 2011 nægtede Amazon af frygt for tyveri at åbne vinduerne på et lager i Pennsylvania, selv om temperaturen steg til 39 grader. I stedet parkerede de et par ambulancer uden for lageret, som stod klar til de kollapsende arbejdere.

Julio Cortez
12. august 2017
Delt 38 gange

Sidste år afslørede en rapport fra organisationen Oxfam, at arbejdere på amerikanske fjerkræslagterier ikke måtte gå på toilettet i arbejdstiden og derfor var tvunget til at bruge bleer eller simpelthen tisse i bukserne.

Et heftigt, men ikke enestående, eksempel på kontrol af ansatte. I 2011 nægtede Amazon af frygt for tyveri at åbne vinduerne på et lager i Pennsylvania, selv om temperaturen steg til 39 grader. I stedet parkerede de et par ambulancer uden for lageret, som stod klar til de kollapsende arbejdere.

Ansatte i Walmart, der er USA’s største arbejdsgiver, må ikke småsnakke på arbejdet, og i Apples amerikanske butikker bliver ansattes personlige ejendele inspiceret efter arbejdsdagens afslutning – og de får vel at mærke ingen løn i den tid, de står i kø for at komme gennem kontrollen.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Niels Nielsen
  Niels Nielsen
 • Brugerbillede for Bjarne Andersen
  Bjarne Andersen
 • Brugerbillede for Dorte Sørensen
  Dorte Sørensen
 • Brugerbillede for Mikael Velschow-Rasmussen
  Mikael Velschow-Rasmussen
Niels Nielsen, Bjarne Andersen, Dorte Sørensen og Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Dorte Sørensen
Dorte Sørensen

Er det ikke på tide , at lønmodtagerne igen begynder at stå sammen og organiserer sig i fagbevægelsen så de bliver stærke nok til at stille krav mod dårlige arbejdsvilkår.