Læsetid: 9 min.

18-årige feminister har læst ’Ludermanifestet’ og savner politisk indhold

Årets mest hypede feministtreenighed, GirlSquad, har i denne uge udgivet bogen ’Ludermanifestet’. Den er dedikeret til ’de kommende generationer’, og vi har derfor bedt to 18-årige veninder om at læse og kommentere på det feministiske manifests seks mærkesager
Maria Nekman Arevad og Mille Holkenfeldt er veninder og feminister. Vi har bedt dem anmelde ’Ludermanifestet’. Maria giver bogen fem ud af seks stjerner, mens Mille giver den tre ud af seks stjerner.

Maria Nekman Arevad og Mille Holkenfeldt er veninder og feminister. Vi har bedt dem anmelde ’Ludermanifestet’. Maria giver bogen fem ud af seks stjerner, mens Mille giver den tre ud af seks stjerner.

Sille Veilmark

4. november 2017

#1 Reclaim ordet luder

Alle ved, at ordet luder er et grimt og nedsættende ord, som man ikke bør bruge om nogen. Alligevel bliver det brugt i flæng om alle mulige kvinder. Det er derfor tydeligt, at det ikke hjælper at forbyde ordet, da tabuiseringen af ordet kun synes at give det endnu mere magt over kvinder. Vi foreslår derfor en anden strategi: Reclaim ordet luder!

Maria Nekman Arevad: »Bogen opfordrer unge som mig til at sige: ’Ja, jeg er en luder, og hvad så’, hvis nogen skulle finde på at kalde mig en luder. Men for mig betyder luder sexarbejder, og jeg har ikke lyst til at sige, at jeg er noget, jeg ikke er. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde er blevet kaldt luder, men hvis nogen gjorde, ville jeg sige: ’Det skal du bare ikke kalde mig, for det passer ikke’.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
  • David Breuer
  • Eva Schwanenflügel
Ervin Lazar, David Breuer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

"Vi er forelskede og nysgerrige, og vi lever i 2017 og bruger de digitale platforme, der er. Det er ikke meget anderledes end under krigen, hvor man sendte erotiske breve til hinanden.«"

Hvilken krig? Er der kun en?

Lars Rasmussen, Maria Bjørnsten og Arash Shahr anbefalede denne kommentar
Bjarne Agerskov

Betyder det at girlsquad kalder sig selv ludere eller at de mener at ordet er i orden at bruge så længe de selv bruger de?

Benjamin Bjerre

Det virker på mig som om de eneste der "hyper" det manifest er medierne. Jeg har bogstaveligt talt aldrig hørt om det fra andre.
Man kunne forledes til at tro at den eneste grund til at man overhovedet hører om det, er at diverse medier øjner mulighedenfor en overskrift med blikfang.

TL;DR
Medierne skaber deres egne nyheder. Igen.

Bjarne Agerskov

Lyder ret sandsynligt. Det bliver næppe hugget ind i en sten og sat på rådhuspladsen. Men sådan er det jo med popkultur forklædt som aktivisme..