Læsetid: 3 min.

Mennesket dannes ikke af hvidt brød alene

Åndsforladt eller klasseblind? To nye udgivelser skyder tiltrængt og fra hver sin vinkel på det markedsideologiske effektivitetsimperium, uddannelsessystemet i dag er bygget op omkring
4. november 2017

Endnu en gang har regeringen annonceret besparelser på uddannelsesområdet, og endnu en gang er der blevet demonstreret og sendt balloner til vejrs. Ritualet er gennemført. Studerende og elever såvel som akademisk, teknisk og administrativt personale kan se frem til flere fyringsrunder, højere pres, sammenlægninger og underprioriteret faglighed. Vi andre kan se frem til præfabrikerede forskningsresultater og samfundsborgere og arbejdstagere med jævnt hen ringere faglighed.

Man bliver måske utilpas, når man konstaterer, at éns holdning ikke adskiller sig så meget som ét procentpoint fra Dansk Erhvervs, hvis man mener at det da alt andet lige må være en dårlig ide at skære ned på oplæringen af fremtidens samfundskræfter. Man ønsker måske at lære andet end, hvad man allerede var bekendt med – for eksempel at uddannelse uden Bildung staves ’ud’, som Knud Romer gjorde klart for en håndfuld nedskæringsrunder siden.

To nye udgivelser giver hvert deres bud på, hvad uddannelse byder os at tænke i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu