Læsetid: 5 min.

En bog til Disruptionrådet

Den amerikanske filosof John Deweys ’Offentligheden og dens problemer’ er 90 år gammel, men alligevel rasende aktuel. Der er et strejf af evighed over den. Som om demokratiets problemer er dømt til at være de samme
23. december 2017

John Dewey skrev i 1927 bogen Offentligheden og dens problemer, og jeg håber virkelig, Disruptionrådet vil tage den til sig. Jeg presser citronen her, men på mange måder er Dewey en form for disruptionfilosof. Han har en dyb overbevisning om, at et videnskabeligt-teknologisk-økonomisk kompleks driver en udvikling afsted, som vi kun kan vælge, om vi vil sakke bagefter eller være nogenlunde på omdrejningshøjde med.

’Nogenlunde på omdrejningshøjde med’ betyder for Dewey, at offentligheden har demokratisk kontrol med udviklingen og lader den komme alle borgere til gode.

Offentligheden og dens problemer, der er genudgivet på Hans Reitzels Forlag, er en bog til tiden. Den er rasende aktuel, men rummer et stærkt strejf af evighed, som om demokratiets problemer er dømt til at være de samme. Hvordan kan en selvbevidst offentlighed indhente denne verdens sammenhænge, så vi kan handle bevidst på dem?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu