Læsetid: 3 min.

Ny bog fortæller om dengang, to af de vigtigste skikkelser i tysk åndsliv slog deres folder på Fyn

Filosoffen Walter Benjamin og digteren Bertolt Brecht var et umage par, der fandt hinanden i marxismen, litteraturen og skakspillet
Bertolt Brecht – med kasket – ved huset ved Svendborg i 1933. Det var her, han og Walter Benjamin havde deres samtaler og skakspil. Begge de to tyske åndskæmper var anbragt i en ekstrem situation af historien, derfor var ingen af dem til gyldne middelveje, siger bogen

Bertolt Brecht – med kasket – ved huset ved Svendborg i 1933. Det var her, han og Walter Benjamin havde deres samtaler og skakspil. Begge de to tyske åndskæmper var anbragt i en ekstrem situation af historien, derfor var ingen af dem til gyldne middelveje, siger bogen

The Granger Collection

10. marts 2018

I september 1940 tog den tyske filosof Walter Benjamin livet af sig ved grænsen mellem Frankrig og Spanien med en overdosis morfin. Han var jøde og marxist og stod sammen med sin rejsegruppe til at blive udleveret til de tyske myndigheder. Dagen efter hans selvmord fik resten af gruppen tilladelse til at rejse videre.

I 1933 havde han forladt sin barndoms Berlin og var flyttet til Paris. Sit bibliotek sendte han imidlertid til vennen Bertolt Brecht, digter og aktiv kommunist, der var rejst nordpå og havde slået sig ned i et stråtækt bindingsværkshus i Svendborg. Idyllisk kunne man synes, men Brecht selv kaldte sit fynske eksil et ’Dansker-Sibirien’. I denne udørk fik han flere gange besøg af Benjamin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Ejvind Larsen
Britta Hansen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu