Læsetid: 5 min.

Vi tænker som hobbitter: uambitiøst og kortsynet

Og vi er for dårlige til at overskride det givne samfunds begrænsninger. Og vi glemmer det grundlæggende ved handlinger: at vi kan bruge dem til at forandre vores liv. To af folkene bag Center for Vild Analyse giver et bud på at nå ud over hulemenneskets horisont
Forfatterne driller og nedskriver det mirakuløse hos Arendt, og der fanger de hende lige på kornet i hendes højtidelighed.

Forfatterne driller og nedskriver det mirakuløse hos Arendt, og der fanger de hende lige på kornet i hendes højtidelighed.

Tyrone Dukes

10. marts 2018

Filosofferne Henrik Jøker Bjerre og Brian Benjamin Hansen har skrevet bogen Handl! Den endevender, hvad det vil sige at handle. Dels det lille imperativ indbygget i titlen, der siger ’forbrug for at udtrykke dig selv’. Dels det større imperativ, a la ’så gør dog noget, før det er for sent’, der vil forandre verden og dig selv. Undervejs kommer vi omkring filosofiens handlingsbegreb, tvangshandlinger, valghandlinger, handlekraft. You name it ...

Begge forfattere er medlemmer af Center for Vild Analyse, der skriver fast her i avisen, og man kender stilen. Bogen er én lang vild analyse af handlinger, vi går rundt og foretager os. Den er et opgør med et samfund fyldt op af tvangshandlinger, et los i røven til ideen om, at vi skal genfinde meningsfulde handlinger – og endelig en drøm om, at vi tør overgive os til vildere handlinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Peter Langkjær Bojsen
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Søren Peter Langkjær Bojsen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu