Læsetid: 5 min.

Troldmændenes tid

I sin nye og ualmindeligt veloplagte bog, ’Zeit der Zauberer’, lykkes det i bemærkelsesværdig grad for Wolfram Eilenberger at få flettet fire fascinerende biografier, en solid portion fagfilosofisk teori såvel som en træffende tidsdiagnosticering af 1920’ernes Tyskland sammen til en både underholdende og tankevækkende fortælling
28. april 2018

Wolfram Eilenberger (født 1972) er ikke en mand, der lægger fingre imellem. I den lidt lettere ende af kulturbarometret har Eilenberger bl.a. været genstand for en regulær shitstorm, da han i 2016 fik stemplet Tysklands nykårede håndbold-europamestre som repræsentanter for en »100 procent kartoffeltysk« sport som »rækkehus-spidsborgere«.

Udover således at optræde som Tysklands svar på Troels Bech – hvis famøse kategorisering af håndbold som en art »polterabend på linje med paintball« og en decideret »tarvelig sport« nærmest har opnået kultstatus herhjemme – har Eilenberger minsandten også skrevet en bog i 2010 om at være gift med en finsk kvinde (det er han faktisk), der blev en bestseller i både Tyskland og Finland.

Eilenberger kommenterer i det hele taget på alt mellem himmel og jord i sine filosofisk vinklede klummer »Ethikrat« (etikråd) i Die Zeit og i »Live aus dem Elfenbeinturm« (live fra elfenbenstårnet) i Tagesspiegel, men det tør siges at være et noget tungere projekt, som han her har kastet sig over med den godt 400 sider lange Zeit der Zauberer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu