Læsetid: 8 min.

Børn er en evig kilde til enorme bekymringer – men de er også det bedste i verden

Michael Chabon skriver i en ny essaysamling om farrollen i al sin herlighed og besværlighed. Det giver Informations filmredaktør anledning til at reflektere lidt over livet med sine egne, nu store børn og dødsangsten, der fulgte med, da de blev født
Michael Chabon er en højt respekteret forfatter og essayist – men han er også far (til fire). Det sidste handler hans nye essaysamling, ’Pops – Fatherhood in Pieces’ om.

Michael Chabon er en højt respekteret forfatter og essayist – men han er også far (til fire). Det sidste handler hans nye essaysamling, ’Pops – Fatherhood in Pieces’ om.

Sigrid Nygaard

28. juli 2018

Jeg har brugt de seneste næsten 25 år af mit liv på at bekymre mig. Over verdens tilstand, over mit eget helbred, over livets meningsløshed og ikke mindst over mine børn. Faktisk er det mine børn, der er den primære årsag til, at jeg bekymrer mig.

Min søn kom til verden den 18. maj 1994, og siden har min verden ikke været den samme. Jeg mener ikke kun, at han og hans søster, der er fire år yngre, lagde beslag på min tid og mine penge, men også at med dem kom dødsangsten.

Jeg er bekymret af natur, og nogle gange føler jeg mig som det, forfatteren Erling Jepsen kalder det »oversamarbejdende barn«, der straks kan mærke, når noget ikke er, som det bør være, og derfor gør, hvad det kan for at lave om på det. Det betyder også, at man – jeg – sjældent slapper af i forskellige personlige sammenhænge.

Men da jeg i en alder af 22 blev far, fordampede den sidste rest af det ungdommelige overmod og den usårlighed, jeg eventuelt måtte have haft med mig fra fødslen af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Olesen
  • Jens Carstensen
  • lars søgaard-jensen
  • Jørn Andersen
  • Anya Jensen
Anders Olesen, Jens Carstensen, lars søgaard-jensen, Jørn Andersen og Anya Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu