Læsetid: 3 min.

Rejsen til rigsborgernes paranoide rige

De tyske ’rigsborgere’ har skabt et festfyrværkeri af højreradikale konspirationsteorier og absurde visioner for et samfund hinsides den tyske stat. Undercoverbogen ’Rejsen til riget’ viser, at tusindvis af rigsborgere mener det gravalvorligt, og at de i deres paranoide had er villige til at gå langt for deres sag
1. september 2018

Formelt har Det Tredje Rige – og dermed det forudgående Tyske Rige fra 1871 – aldrig kapituleret. Derfor er grænserne fra Hitlertyskland anno 1937 stadig gældende. Derfor styres Tyskland uden en gyldig grundlov i praksis af USA. Og derfor er Tyskland i virkeligheden et ’selskab med begrænset ansvar’ med hovedsæde i Frankfurt, hvor alle tyske borgere blot er ansatte uden egentlige borgerrettigheder.

På grund af løgnepressen, den globale finanselite eller endda de særlige stoffer i vacciner mod børnesygdomme, som sløver menneskets politiske energi, er den almene tysker ikke i stand til at se dette omfattende folkebedrag.

I en række forskellige variationer og absurditetsgrader udgør disse skurrile teorier kernen i de tyske ’rigsborgeres’ ideologi og forsøg på at retfærdiggøre, at de er i deres gode ret til at drive et parallelsamfund med egne pas, penge, sygeforsikringer og sunde borgerlige tilstande. Og til at ignorere selvangivelser, fartbøder og officielle skrivelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg kan spekulere i at tosserne muligvis har vel ret så langt at Tyskland (øst og vest) ikke var selvstændige lande fra maj 1945 og til 12 september 1990 hvor krigen officielt blev afsluttet og landet genforenet 3. oktober samme år. I 4 år fra 1945-49 eksisterede landet kun som besættelseszoner. Belejligt når man lige skal have organiseret historiens største patenttyveri (Operation Paper Clip) at der ikke er en regering eller en retsinstans til at have en mening om det. Tyske firmaer udsat for tyveri kunne måske sende en lille klage til Alliierter Kontrollrat (den eneste suveræne juridiske retsinstans i de fire år) men det ville nok ikke føre til noget.

Reichsbürgerne kommer ingen vegne med deres foretagende men de er for mig en god påmindelse om at befrierne lynhurtigt blev til slyngler og langtidsbesættelsemagter da tyskerne overgav sig. Vi fået skreget ørerne fulde af yndige historier om amerikanernes Marshall-hjælp. Sikke romantisk at amerikanerne hjalp deres tidligere fjender.... eller det vil sige at vesttyskerne jo først fik del i Marshall-hjælpen da de udsultede og arbejdsløse begyndte at vise mere interesse for Onkel Joe i Moskva end for Uncle Sam i Washington.