Læsetid: 3 min.

Samuel Beckett elskede ham. Nu opstår glemt fransk forfatter på dansk

Ligesom sine ensomme hovedpersoner har franske Emmanuel Bove længe været fortrængt fra hjemlandets bevidsthed. Nu genopstår forfatterskabet på dansk med en elegant lille roman om at forsøge at få fred blandt naboer fra helvede
11. august 2018

Emmanuel Bove har længe været en overset forfatter herhjemme. I Frankrig har han skiftevis været anerkendt og henvist til glemsel, mens europæiske forfattere som Samuel Beckett, Peter Handke og Stig Sæterbakken har udtrykt deres begejstring for forfatterskabet med de mange romaner om mislykkede mænd.

I Danmark er Bove ikke blevet oversat, hverken før eller efter at Gyldendal i begyndelsen af 00’erne udgav to af hans bøger. Det forsøger det lille forlag Chataigne nu at råde bod på med en oversættelse af Fornemmelsen, der oprindeligt udkom i 1935.

Romanen handler om Charles Benesteau, som i en alder af 50 år beslutter sig for at starte et nyt liv. Han forlader sin familie og et job som velrenommeret advokat og flytter i stedet ind i et af Paris’ fattigste kvarterer, hvor han vil skrive sine erindringer og forsvinde i mængden.

Kort efter flytningen bliver han opsøgt af en nabo, der vil skilles og har brug for juridisk bistand. Charles giver ham et velment råd, men i løbet af et enkelt døgn eskalerer situationen fuldstændig, og pludselig befinder han sig ikke blot midt i et familiedrama, men også i et virvar af intrigante naboer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Nielsen
  • Trond Meiring
Anker Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu