Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min kone sammenligner sig med Trine Dyrholm

Gemalen
6. april 2019

Min kone og jeg har lige været inde og se ’Dronningen’ og er begejstrede over Trine Dyrholms præstation.

I kølvandet på vores snak om filmen er hun (altså min kone, ikke Trine Dyrholm) flere gange vendt tilbage til sin krop, med bemærkninger af typen: ’ Jeg har da ikke så mange rynker, som Trine Dyrholm’ og: ’Er mine føderynker lige så kraftige’, eller: ’ Synes du, at hun ...’ etc. etc.

Jeg har ingen problemer med, at fortælle min kone, at hun er dejlig, og jeg elsker hende, men når hun laver de sammeligninger, så rejser hun et spørgsmål hos mig: Hvordan fortæller jeg hende sandheden?

Vi er begge årgang 72 ligesom Trine Dyrholm.

Svar I:

Vildt nok twist for Danmarks måske bedste skuespiller nogensinde og den silkeskjortesmukkeste af dem alle, at jævnaldrende ikke længere spørger: Baby, kan jeg rocke en Dyrholm-frisure? Skattebamse, er jeg lige så smækker i habit som Gro fra Arvingerne? Men at nogen frygter at ligne Trine, fordi hendes krop for første gang tematiseres på film som aldrende/ældre.

Hvad er sandheden, du skal fortælle din dejlige, usikre årgang ’72 derhjemme?

At hun er elskeligt dejlig i den virkelige verden, og at Trine Dyrholm er fiktionens dejlige dronning. Man skal og kan ikke sammenligne sig med stjernerne. Deres kroppe, skønhed og mærker skal fortælle os storladne historier fra piedestalen.

Og så skal du bekymre dig mildt over, at det er Trines føderynker, ikke hendes rolles overgreb på en dreng, der simrer videre i hende efter rulleteksterne. Det er på en måde lige så dystert, som filmen er. Spørg hende tilbage: Skat, er jeg ikke mere trimmet end R. Kelly? Skat, mit hvin er da frækkere end Michael Jacksons, ikke? Uh-uh?

— Katrine Hornstrup Yde

Svar II:

Det her lyder som en parforholdstabersag a la den store røv i bukserne, så jeg synes, du skal være varsom med at indlede dig på en evaluering af din kones krop.

Man kommer o.k. langt med ærlighed, men lige nu er »du er dejlig«, »du bliver smukkere med alderen« og andre mere eller mindre abstrakte formuleringer helt klart at foretrække. Bare mens du ser tiden an. Om en uge eller to har din kone formentlig glemt alt om Trine Dyrholms fødselsrynker.

Skulle det mod forventning ikke være tilfældet, bør første led i din plan b være at tale Dyrholm og hendes krop op:

»Hun var lækker i Festen, hun er lækker i Dronningen.«

Det lyder måske som en mærkelig strategi, men budskabet til din kone skal være, at hun absolut ikke behøver at have færre rynker end Dyrholm for at være en lækker 46-årig. På den måde fortæller du din kone en sandhed uden at være så ærlig, at du gør hende ked af det.

— Jon Faber

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Hvordan kan mennesker stadig tro at skuespillere ser ud i virkeligheden som de gør i/på film. De bliver da sminket alle steder kameraerne kan finde på at vise. Selv Trine Dyrholm kan næppe leve op til hendes udseende på film.

Maj-Britt Kent Hansen

Nu er det på høje tid at lukke brevkassen.

Thomas Jensen, Maria Francisca Torrezão, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Nej, for søren, nej,
det jo den `mindst ringe s´ se og hor bagside, den har mange følgere

Eva Schwanenflügel og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Man skal ALDRIG tage det alvorligt hvad kvinder siger. Lav en aftale med en rod fra Nørrebro om at han kommer og skubber hende og prøver at stjæle hendes taske næste gang i kommer ud fra SuperBrugsen. Så træder du resolut i karakter og smækker ham nogle flade så han løber sig vej - det får hende omgående til at glemme alt om sine begyndende deller, Fru Dyrholm etc.