Læsetid: 4 min.

Læst Udefra: Så begejstrede for sandheden, at de helt glemmer den

Tysk makkerpar vil bekæmpe fake news og har skrevet en bog om, at sandheden afskaffer sig selv i den digitale tidsalder
13. april 2019

Det lyder ellers ganske tilforladeligt, det projekt, som det tyske universitetsmakkerpar Romy Jaster og David Lanius har kastet sig ud i. De vil dissekere og forklare begrebet fake news, så lægmand kan forstå det, og de vil samtidig diske op med et par anbefalinger til, hvad vi kan gøre for at komme de falske nyheder til livs. Deres mål er at værne om sandheden.

Resultatet foreligger nu i bogen Die Wahrheit schafft sich ab, som det velrenommerede forlag Reclam har lagt navn til. Titlen er et ordspil på en kontroversiel, indvandringskritisk bog, som politikeren Thilo Sarrazin udgav i 2010, og som bar titlen titlen Deutschland schafft sich ab – Tyskland afskaffer sig selv.

For makkerparret Jaster og Lanius er det sandheden, der er ved at skaffe sig selv af vejen, og med deres bogtitel betoner de, at derouten tager fart med Sarrazin, der stadig står som et glødende referencepunkt i den tyske indvandringsdebat.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu