Læsetid: 5 min.

Tænkning til tiden

Med ’Der Sinn des Denkens’ (dansk: ’Tænkningens sans’) har Markus Gabriel skrevet en bog om tænkningens væsen, der pudsigt nok er lige så usnobbet og populærvidenskabelig, som den er ultrasnobbet og overambitiøs
20. april 2019

Hvis man har forsøgt sig som læser af en akademisk filosofitekst, vil man vide, at en hulens masse plads bliver brugt på at kvalificere temmelig begrænsede påstande med meget omfattende begrebsafklaringer og argumentationssammenhænge.

At videnskabelig litteratur i reglen bruger store kræfter på at begrunde små hypoteser, er selvfølgelig i sin skønneste orden.

Vi foretrækker af gode grunde natur- og humanvidenskabelig forskning, hvor de respektive præmisser med meget stor sandsynlighed kan bære de respektive konklusioner (om det så handler om fosterdiagnostik, mikrochips eller klimaflygtninge).

Men tag ikke fejl. Den 38-årige filosofiprofessor Markus Gabriels fjortende bog er også grundigt begrebsafklarende og stringent argumentationsfokuseret, ligesom den også trækker på væld af filosofihistoriske klassikere såvel som på cutting edge bevidsthedsfilosofi og erkendelsesteori.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu