Læsetid: 5 min.

Ny bog: Danmark har indgået en pagt med techgiganterne, som ingen kender konsekvenserne af

Den danske stat er gået disruptionamok. Hvis der er problemer, er mere data og digitalisering automatisk løsningen. I en ny bog giver Markus Bernsen den første samlede fortælling om den danske teknologibesættelse, som er ved at omforme hele det kommunale Danmark efter californisk forbillede
1. juni 2019

I Silicon Valley fjerner teknologikyndige forældre i stigende grad deres børn fra de farvestrålende og tillokkende skærme. Som fagfolk ved de, at skærmene er designet til at skabe afhængighed.

I Danmark fylder borgmestre derimod klasselokalerne op med iPads, selv om vi har forskning, der advarer imod det. Danmark skal nemlig være et digitalt foregangsland.

Markus Bernsen har skrevet en foruroligende og stærkt anbefalelsesværdig bog om netop den problematik, om hvordan de store techgiganter på rekordtid har disruptet Danmark.

Besat af fortællingen om den frelsende teknologi importerer vi ikke blot utallige amerikanske produkter, men også en californisk livsfilosofi, som er i færd med at omforme især det kommunale Danmark.

Danmark disruptet – tro, håb og tech-giganter er en grundig og vedholdende journalistisk fortælling om det tætte samarbejde mellem amerikanske techgiganter og danske kommuner, om Disruptionrådet, Singularity University og de enorme datacentre, som snart skyder op på dansk grund.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Thomas Tanghus
  • Henrik Günther
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Henrik Leffers
  • Karsten Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Johan Juhl-Nielsen
ulrik mortensen, Thomas Tanghus, Henrik Günther, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Leffers, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel og Niels Johan Juhl-Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Johan Juhl-Nielsen

Tematikken i bogen burde have været et gennemgående tema i valgkampen. Men har vi i Danmark journalister, der har baggrundsindsigt til at spørge? "Something is happening and you don't know what it is. Do you mr. Jones?"

søren ploug, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Herdis Weins, Thomas Tanghus, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Leffers, Jørn Andersen, Karsten Jensen, Jes Kiil og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Hvis der er problemer, er mere data og digitalisering automatisk løsningen"

Komplet sindsygt det her.

Karsten Lundsby, Karsten Jensen, Thomas Tanghus, Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, jeg har også læst Anne-Marie Krøgsbølls kommentarer med stor interesse, Thomas.
Tak for linket :-)