Læsetid: 3 min.

Europa-Parlamentets halvsjove hofnar farer vild i sin egen dobbelthed

At det tyske satireparti Die PARTEI fik et forrygende valg til Europa-Parlamentet, taler hverken for det europæiske demokrati eller for tysk humor. Men protestpartiets hofnar Martin Sonneborn blotlægger i sin jævnt kedelige bog nogle gode pointer om pengespild, lobbymagt og himmelråbende mangel på transparens i EU
Die PARTEI’s Martin Sonneborn sætter sig med sin bog mellem to stole og gør både satiren og politikken en bjørneteneste.

Die PARTEI’s Martin Sonneborn sætter sig med sin bog mellem to stole og gør både satiren og politikken en bjørneteneste.

HANNIBAL HANSCHKE

15. juni 2019

»Fingrene væk fra tyske dillere – nej til EU-penisforskrifter.« Eller: »Europa – få så bygget den mur rundt om Schweiz.«

Det lykkes de fleste normalhumoristiske europæere at komme igennem disse bøvede valgslogans uden at trække på smilebåndet. Alligevel er der et par gode grunde til, at navnet Martin Sonneborn er værd at kende. Den bedste er, at der ved EP-valget var lige knap 900.000 tyskere eller ca. 2,4 procent af de tyske vælgere, der satte kryds ved hans satireparti Die PARTEI. I Berlin var der endda flere, der valgte Die PARTEI end det liberale FDP, så nu vil protestpartiet i fremtiden have hele to mandater i Europa-Parlamentet.

Martin Sonneborn: ’Herr Sonneborn geht nach Brüssel – Abenteuer im Europaparlament’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu