Læsetid: 4 min.

Læst udefra: Læs Kant, som du vil, men afliv ikke hans tænkning

Med Immanuel Kant blev tænkningen menneskelig, siges det. Denne begivenhed er lige så central for den vestlige filosofihistorie, som den kan være vanskelig at formidle. Ny introduktion fejler, hvor andet populærfilosofi undertiden også gør
22. juni 2019

Det er langtfra nogen let kunst at yde filosofiens evige ideer retfærdighed, idet de frigøres af det enorme tekstkorpus, de ofte udspringer af, og den utilgængelige terminologi, de gerne er formuleret i. Foruden kravet om sproglig klarhed hører der til den populærfilosofiske fremstilling også et krav om selvstændig bearbejdning. Ved inddragelse af velvalgte argumenter og eksempler skal læseren ledes på vej gennem teksten, så der sikres en sammenhængende forståelse af det emne, populærfilosofien formidler.

SPCK’s serie ’A Very Brief History’ er nu nået til den tyske filosof Immanuel Kant (1724-1804), og her er det svært at få øje på en sådan vej. Man får snarere det indtryk, at forfatteren har mere travlt med at demonstrere, at han har lavet sit hjemmearbejde end med at formidle stoffet, så læseren forstår, hvorfor det nu også er vigtigt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu