Læsetid: 3 min.

Lenin i Silicon Valley

Venstrefløjen bør modstå grønne bevægelsers knapheds- og afkaldspessimisme. I stedet må den igen favne den kollapsede verdenskommunismes oprindelige teknologioptimisme og styre verden imod en ’fuldt automatiseret luksuskommunisme’, hævder britisk venstrefløjsprovokatør
22. juni 2019

»Under fuldt automatiseret luksuskommunisme vil vi kunne opleve mere af verden end nogensinde og spise fødevarer, vi aldrig før havde hørt om. Vi vil kunne leve en tilværelse, som ligner den, milliardærer lever i dag. Luksus vil gennemsyre alt i dette morgendagens samfund, hvor lønarbejde vil være lige så meget fortidslevn, som feudalbonden er det i dag.«

I et dystert 2019 med tiltagende depressioner over klimasammenbrud, som tegner uafvendelige, skulle man tro, at tiden var løbet fra jubeloptimitiske fremtidsscenarier. Så hvem mønstrer så store forhåbninger på menneskehedens vegne og så stærk tiltro til den teknologiske fantasi kombineret med et så skyldfrit nydende forhold til materielle goder?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu