Læsetid: 8 min.

Bekymringer og solstrålehistorier fra et regnvejrsår på Roskilde Festival

Udenpå regner det, men indeni kan solen stadig skinne. For musikken sætter sit helt eget vejr i os og kan overvinde alt andet. Men man kan da også bekymre sig, hvis ikke man har noget bedre at tage sig til. Informations musikredaktør opgør tabene, slikker sårene og hylder højdepunkterne på årets Roskilde Festival
Svenske Neneh Cherry fik publikum til at glemme regnen torsdag på Roskilde Festival.

Svenske Neneh Cherry fik publikum til at glemme regnen torsdag på Roskilde Festival.

Helle Arensbak

6. juli 2019

Det regner, og det dikterer en lidt mere behersket stemning på Roskilde Festivalen.

Det virker lige pludselig upassende at høre brasiliansk musik på Smatten foran Orange Scene. Hiphoppen får en yderligere urban råhed i shippingcontainermiljøet, som festivalen har døbt Apollo.

Det er begge udendørsscener, som pludselig virker ugæstfrie, mens det står ned over masserne med en ligegyldighed, som kun regn kan mønstre. Det regner på alle og drypper på ingen. Og det bliver bydende nødvendigt at søge i ly på indendørsscenerne.

Herinde sætter musikken – som altid – et vejr i os. Efter en vandring mellem mindre vellykkede koncerter torsdag eftermiddag bryder der en sol løs inden i os alle sammen tidlig aften. Takket være Neneh Cherry.

Bag svenskeren oppisker seks og til sidst otte musikere på så forskellige instrumenter som harpe, vibrafon, olietønder, keyboards, elektroniske trommer og laptops en række sejt malende, sygeligt funky, lifligt varierede grooves. Og Cherry søsætter sin vokal i ensom, stolt, rolig majestæt på disse rørte vande.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu