Læsetid: 4 min.

’Euphoria’ er ’SKAM’s dystre, rå og hyperæstetiske amerikanske tvilling

Træk al skandinavisk idyl, blussende norske mælkekinder og velfærdsstatslig uskyld ud af ’SKAM’, og tilsæt i stedet sex, drugs og patriarkatets banale ondskab. Så har du den nye, amerikanske ungdomsserie ’Euphoria’. Og den er fantastisk
Hovedpersonen og fortælleren Rue i ’Euphoria’ spilles intenst af den tidligere barnestjerne Zendaya.

Hovedpersonen og fortælleren Rue i ’Euphoria’ spilles intenst af den tidligere barnestjerne Zendaya.

HBO Nordic

3. august 2019

Film og tv-serier, der handler om ungdommen, handler aldrig bare om ungdommen.

Det skal man jo selvfølgelig sige, når man er en helt voksen tv-anmelder, der har tabt sit hjerte til high schoolen som ramme for eviggyldigt menneskeligt drama.

For et par år siden var det den norske ungdomsserie SKAM, som tog alle os voksenteenagere med storm ved at vise os den ungdom, vi hellere ville have haft.

Den nye amerikanske ungdomsserie Euphoria, som instruktøren Sam Levinson har skabt på baggrund af en israelsk ungdomsserie fra 2012 og krydret med egne erfaringer med blandt andet stofmisbrug, minder om SKAM, fordi den er radikalt menneskelig, poetisk og kompromisløs i sin solidaritet med de unge karakterer.

Og præcis som SKAM er den også gennemført æstetisk, fyldt med popkulturelle referencer og hypermusikalsk – sine steder grænsende til det musikvideopolerede, hvilket måske skyldes, at wonderboy-rapperen Drake er producer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu