Læsetid: 6 min.

Filosofi: Hvor sidder viljen?

I ’En lille bog om viljen’ skriver filosoffen Ole Thyssen om viljen i et eksistensfilosofisk perspektiv. Udvalgte stumper af viljens idéhistorie og skitser til en aktuel og genkendelig filosofi om viljen får mæle. Bogen er velskrevet og tankevækkende, men også lidt for let og selvforvisset
31. august 2019

Nogle mennesker bruger deres otium på at spille golf, dyrke havens roser eller at rejse verden rundt. De lader sig ikke anfægte af digre og kaldende bogreoler, og deres fingre danser ikke længere lystigt hen over tastaturet. Skrivebordet er blevet forladt once and for all. Den slags mennesket hører denne ukuelige og formidlingslystne filosof så absolut ikke til.

Efter udgivelsen af En lille bog om eksistensen i 2016 melder Ole Thyssen (f. 1944), dr.phil. og professor emeritus ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved Copenhagen Business School, sig nu på banen igen med En lille bog om viljen.

Bogen består af to cirka lige store dele, omhandlende henholdsvis Viljens historie (dvs. udvalgte idéhistoriske positioner) og Viljens filosofi (dvs. den eksistentielle viljes felt skrevet med nutidig brod).

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu