Læsetid: 3 min.

Har vi stadig brug for suverænitet?

Den italienske parlamentariker og filosof Carlo Galli taler i ny bog for en rehabilitering af suverænitetsbegrebet. Projektet er nødvendigt og tilføjer vigtige nuancer til vores forståelse af tidens politiske kriser
17. august 2019

Suverænitetsbegrebet stod engang helt centralt i vores forståelse af alt, der har med politik at gøre. Født af de religiøse konflikter i Europa og defineret af den politiske filosofis største skikkelser, Jean Bodin, Thomas Hobbes og Jean-Jacques Rousseau, har dets funktion altid været at indfange det, der betinger eksistensen af en politisk enhed men også det, der giver legitimitet til denne enheds love.

Carlo Galli: ’Sovranità’. 

Siden Den Kolde Krig er begrebet dog i stigende grad gledet ud af det politiske sprog. I en globaliseret verden, hvor økonomiske og juridiske netværk definerer og skaber vores politiske virkelighed på tværs af forgange tiders statslige skel, har forestillingen om én identificerbar suveræn som ophav til enhed og lov haft særdeles trange kår.
 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu