Læsetid: 3 min.

Aristoteles sammenblandede ikke Gud og det levende

Også uden for de traditionelle akademiske institutioner kan der bedrives hæderlig og grundig forskning. Forskning, der ifølge Annick Stevens tjener sit eget frigørende formål, selv om det handler om en så gammel traver som Aristoteles
28. september 2019

Annick Stevens var i flere år professor i antik filosofi på Det Frie Universitet i Bruxelles, men valgte i 2013 at opgive en ellers lovende karriere inden for den traditionelle universitetsverden til fordel for at oprette det såkaldte Université Populaire i Marseille. Her er alle kurser gratis, der er ikke rigtig nogen administration, og formålet er alene at udbrede viden til alle interesserede.

Tanken er den rosværdige, at videnskabelig stringens alene er frigørende, dvs. uden en supplerende ’anvendelighed’ påklistret mere eller mindre elegant til sidst.

Som et led i dette projekt er der grundlagt en bogserie – med den nøgterne titel Collection Université Populaire der består af omskrevne seminarrækker. Indtil videre indeholder serien kun Stevens tidligere bog om Nietzsche, men altså nu også et værk om Aristoteles.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu