Læsetid: 3 min.

Ingen kapitalisme er heller ingen løsning

Kapitalismen smadrer miljøet, undergraver lokalsamfundet og udhuler demokratiet. Den 85-årige schweiziske sociolog Jean Ziegler storsælger med sit frontalangreb på den kannibalistiske kapitalisme, men hans kunstige samtalebog leverer hverken sammenhængende analyser eller skyggen af løsninger
21. september 2019

»Kapitalismen er ikke human og lader sig ikke reformere. Vi bliver nødt til at ødelægge den. Helt og aldeles og radikalt, så der kan opstå en ny social og økonomisk verdensorden.«

Slam bang crash.

Den 85-årige schweiziske sociologiprofessor og globaliseringskritiker Jean Ziegler giver den fuld skrue i sit nye og til tider uudholdelige kampskrift Was ist so schlimm am Kapitalismus? – Antworten auf die Fragen meiner Enkelin (Hvad er der galt med kapitalismen? – Kapitalismen forklaret for mit barnebarn), som nu både foreligger på fransk og tysk. Det er ikke så overraskende, hvis man er stødt på Ziegler de seneste årtier. Mere opsigtsvækkende er det, at skriftet først i Frankrig og nu i Tyskland har erobret bestsellerlisterne og så åbenlyst har ramt en betændt nerve i tiden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Kåre Wagener
Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu