Læsetid: 6 min.

Et forsvar for klassisk kritisk teori

Filosoffen Asger Sørensen er gået i arkivet. Den fremmedgørende kapitalisme skal kritiseres behørigt; men det sker desværre snarere på rent internt tekstlige præmisser end med afsæt i tætte og konkrete samfundsanalyser
26. oktober 2019

Asger Sørensen, filosof og lektor på Danmark Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, har søsat et meget ambitiøst og imponerende projekt. Jeg sidder med første bind i trilogien Dialectics, Deontology and Democracy i hænderne.

Det er betitlet: Capitalism, Alienation and Critique. Studies in Economy and Dialectics, og i de kommende år vil læsere med smag for marxistisk kapitalismekritik og kritisk teori kunne muntre sig med bind 2: Discourse, Value and Practice og bind 3: Justice, Peace and Formation.

Skåret ud i pap kan man sige, at hvor første bind præsenterer en økonomikritisk tilgang til de samfundsmæssige fremmedgørelsesprocesser i kapitalismen, så vil andet bind være optaget af etiske, værdimæssige og politiske spørgsmål, og tredje bind skal så tage sig af retfærdighed, fred og dannelse i demokratiske samfund.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu